Centrum Meditatieve Ontspanning

Training Leren werken met Klankschalen: Klankschalen massages, Chakra behandelingen en Wellness behandelingen met Klankschalen.

[geaccrediteerd door KTNO]


Zie ook www.klankschalen-opleiding.nl   voor meer info en data

Waar:  Op het Centrum voor Meditatieve Ontspanning in Nederland, Lelystad
                           

Wanneer: zie www.klankschalen-opleiding.nl 

Opleidingskosten: €1250, inclusief vol pensionkosten bij de 2 interne modules, lunches op de supervisie dagen.


                                  
Cursusleider: Hilda Postema

Accreditatie bij KTNO: Deze opleiding is geaccrediteerd bij KTNO [toetsing instituut voor natuurgerichte scholing.]
Het geldt als een bijscholing voor therapeuten die aangesloten zijn bij BATC en andere beroepsorganisaties.

De opleiding tot klankschalen behandelaar leidt op tot het kunnen geven van individuele klankschalen behandelingen, zoals Klankschalen massages, Chakra behandelingen en Wellness behandelingen met klankschalen.

Het gebruik van klankschalen leidt tot diepe ontspanning. Door diepe ontspanning te ervaren krijgen lichaam en geest de kans te herstellen, te helen.

Het denken komt tot rust en de cliënt komt in een meditatieve staat.

Hilda in de yurt - EcolonieDe herkomst van klankschalen:

Klankschalen komen uit het Himalaya gebied.  De schalen bestaan uit verschillende metalen die elk hun eigen klank voortbrengen. Deze klanken trillen door in het lichaam en zorgen voor bijzondere effecten.

De uitwerking van klankschalen

In het Westen krijgt  het gebruik van klankschalen krijgt steeds meer bekendheid. Met name in Duitsland wordt er al enige jaren gebruik van gemaakt in o.a. verzorgingsinstellingen. Ook wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar de uitwerking van klankschalen op het lichaam. Ook daaruit blijkt de positieve uitwerking.

Het belangrijkste is echter de beleving van zowel de cliënt als de behandelaar. Voor beiden kan het gebruik een ingang zijn naar diepere lagen van ons Bewustzijn. Het ontsluiten van deze diepere lagen is van onschatbare waarden voor de mens.

Er is namelijk een enorme potentie aanwezig in ieder mens op dieper gelegen lagen van ons Bewustzijn. Als we hier mee in contact komen gaat de energie die daar aanwezig is stromen. Deze energie heeft kwaliteiten, het zuivert, vitaliseert.

Daardoor kunnen we ons ontdoen van vermoeidheid, stress en gaat de creativiteit en levensvreugde weer stromen.De opleiding

De opleiding bestaat uit acht  modules waarin je leert te werken met klankschalen. Twee modules zijn intern, die beginnen op zaterdagmorgen, en eindigen zondag na de lunch. De volpension kosten zijn reeds meegenomen in de opleidingskosten,  €1250.

Ook zijn er twee supervisie dagen, één per interne module. Verder bestudeer je de literatuur lijst en maak je boekverslagen. Daarnaast voer je minimaal zes klankschalenmassages uit, waar je een verslag van maakt.

 Deze opleiding is zeer geschikt als aanvulling bij andere therapieën, of voor yogaleraren die klankschalen bij hun les willen gebruiken, coaches, en masseurs. Maar ook fijn om binnen familie kring toe te passen.


Over de opleider:

Hilda Postema is sinds 1978 actief als Meditatieleraar. In de loop der jaren volgde zij diverse opleidingen. De laatste jaren leidt zij ook  op als Klankschalen behandelaar. De klankschalen zijn inmiddels een haast onmisbaar onderdeel van de programma’s die zij biedt. Zij is oprichter van het Centrum voor Meditatieve Ontspanning en oprichter van de landelijke organisatie Diepte Meditatie Nederland. 


www.klankschalen-opleiding.nl 


chakra's  Klankschalen en hun therapeutische toepassingen - Anneke Huyser Handboek chakra Psychologie - Chakra’s voor beginners - David Pond