Centrum Meditatieve Ontspanning
                                  Klankschalen kennismaking workshop voor data : www.klankschalen-opleiding.nl

klankschalen

Praktische informatie:

* Workshop van 4 uur over de basis beginselen van klankschalen

* Kopen schalen mogelijk, oefen schalen aanwezig, ruime keuze

* Locatie: Centrum voor Meditatieve Ontspanning te Lelystad

* Workshop bijdrage: €75 inclusief cursusboek, thee en bio versnaperingen


De workshop begint om 13.00 uur, en eindigt rond 17.00.

* Ophaal service van de trein: als je met openbaar vervoer komt, halen we je graag van het station Lelystad af. Bijdrage 5 euro.

 Inhoud workshop:

Deze workshop is bedoeld voor degene die simpelweg basis kennis wil hebben over klankschalen, en dit wellicht in de privé sfeer of professioneel op eenvoudige wijze wil integreren. Voor wie echt professioneel wil werken met klankschalen verwijs ik naar de opleidingen op deze site.

Een ieder die in contact is gekomen met klankschalen verbaast zich over de prachtige klanken en de diepe, ontspannende uitwerking van de schalen.

Tijdens deze praktische workshop leer je de basis beginselen over klankschalen. Achtergrond informatie, en basis toepassingen van klankschalen. Er zijn verschillende mogelijkheden in de privé sfeer, [denk aan een meditatief rust moment voor jezelf of kinderen] of professioneel om klankschalen te gebruiken [denk aan een kort moment van aanslaan van een klankschaal]. Deze workshop is er op gericht om je te leren klankschalen aan te slaan op de juiste wijze. Het is heel belangrijk voor het effect van de klank, dat de schaal op de juiste wijze wordt aangeslagen. Daarnaast zul je tijdens deze sessie leren dat verschillende schalen een verschillende uitwerking hebben.

Ook kennis over het gebruik van verschillende mallets [aanslag kloppers] hoort bij deze middag. Nadat het gebruik van de mallets, en de manier waarop je een klankschaal aanslaat uitgelegd is en gedemonstreerd, mag je zelf gaan oefenen, spelen met de verschillende schalen.

Hand-out:

Bij de workshop hoort een hand-out, alles wat besproken wordt, vind je terug in de hand-out.

 

Tijdens deze middag zal er ook een heerlijke, ontspannende, liggende relaxatie gegeven worden met de klankschalen in de comfortabele cursus ruimte.

 

 

Ook klankschalen te koop

Er zijn verschillende soorten schalen en mallets om mee te oefenen, of aan te schaffen. De prijzen van klankschalen liggen tussen de €40 en €275. De schalen zijn van hoge kwaliteit en allen zorgvuldig van tevoren uitgezocht. De schalen komen uit het Himalaya gebied, uit verschillende landen. Er is niet één schaal gelijk.................

 

Over de locatie:

De workshop wordt gegeven in de comfortabele, sfeervolle ruimte van het Centrum voor Meditatieve Ontspanning. Je zit of ligt op een comfortabel matras. Er zijn voldoende kussens en dekentjes aanwezig. Het Centrum is gehuisvest in een hoekwoning, in een bijzonder deel van Lelystad. In de jaren '80 is hier namelijk een wijk ontstaan, waarin iedereen die er woont, mediteert. Hilda Postema en Pieter Post, de oprichters van het Centrum, zijn ook medeoprichters van dit project geweest. Er heerst een fijne sfeer, het is voelbaar dat er dagelijks door honderden mensen gemediteerd word.

Gedurende de sessie is er onbeperkt thee, sapjes en zijn er versnaperingen aanwezig.

Je bent van harte welkom, en je kunt je opgeven via contact.

Minimaal aantal deelnemers: 3, maximaal aantal deelnemers 8.

Aanmelden

Ook te boeken als vrienden uitje!


koperen klankschalen Nepal