Chakra Yoga

Centrum Meditatieve Ontspanning

Chakra Meditatie: Inzicht en ervaring van de chakra's.

Waar: Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad Waalstraat 55. [ zie locatie in zijbalk]

Wanneer: start dinsdag 19 september, met één keer in de twee week een les

Data: 19 september, 3,17,en 31 oktober, 14, 28 november, 12 december

Duur van de les: aanvang 19.00 uur - 21.00 uur

Bijdrage: €150

Aanmelden

Wat houdt een Chakra Meditatie sessie in?
Een Chakra Meditatie sessie brengt je in contact met jezelf. Het geeft inzicht en ervaring in hoe de chakra's in jou werkzaam zijn. Een unieke sessie, waar je veel aan kunt hebben! Door o.a Transformational Breathing, in combinatie met Chakra oefeningen, kom je in diepere lagen van je Bewustzijn, waar je anders niet zo gauw toegang tot hebt. In elke les wordt een chakra behandelt, de psychologie van de chakra, het potentieel van de chakra, en worden er aanwijzingen gegeven voor je persoonlijke ontwikkeling door je bewuster te worden van je chakra's. Heel concreet en praktisch.

Het woord chakra betekent wiel, iets wat rond draait. Deze chakra's zijn vanuit de traditionele yoga vastgesteld op zeven plaatsen. Op deze plaatsen vindt een samenkomst plaats van onze energie. Een gevoel van liefde voel je bijvoorbeeld vooral in de hartstreek, en een gevoel van boosheid met name in het gebied net boven de navel.
In ieder geval voel je je emoties niet in je linkerpink! Iedereen kan gevoelens ervaren op bepaalde plaatsen in het lichaam.
Elke chakra heeft haar eigen kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden.
Door blokkades kan het zijn dat de energie in de chakra's echter niet goed stroomt. Of er is te weinig, inzicht, kennis, over het functioneren van onszelf, wat weerslag heeft de energie in de chakra's. Aandacht voor en Inzicht in de chakra's zorgt voor een positieve ontwikkeling.

Per sessie:

Per sessie wordt er aandacht gegeven aan alle chakra's, maar er wordt ook één chakra specifiek uitgelicht. De nadruk ligt op het ervaren en begrijpen van die specifieke chakra. Er wordt uitleg gegeven: de positieve kwaliteiten worden uitgelegd, maar ook hoe een blokkade zich kan manifesteren en hoe je dat kan herkennen.
Deze cursus is intensief. Om de inzichten en ervaringen te integreren is het van belang thuis de informatie en oefeningen opnieuw door te nemen. Er worden boeken aanbevolen, en per keer krijg je een opdracht mee.

Inhoud van de sessie:

* Relaxatie:
De les begint daar waar de gebruikelijke yogalessen mee eindigen: met een relaxatie. Door te ontspannen komt er ruimte voor het voelen, ervaren van de verschillende levenslagen. De relaxatie is gericht op verbinding met de chakra's. Door onze aandacht er toe naar te brengen, visualisaties met kleuren, beginnen we ons te openen.
* Inzicht:
Door de teksten die worden voorgelezen, de affirmaties die worden gebruikt, kunnen inzichten ontstaan in hoe we ons verhouden tot verschillende levenslagen. Het vierde chakra gaat bijvoorbeeld over Liefde, kunnen ontvangen en kunnen geven. Het derde chakra gaat over onze ontwikkeling als individu.
* Meditatie:
Bij elke chakra hoort traditioneel een mantra. Deze mantra's hebben een klankwaarde. Klank is vibratie. Door de bijhorende mantra's hardop en in stilte te chanten, komen we ook in verbinding met de chakra's.
* Pranayama's die bij de desbetreffende chakra horen
Pranayama's zijn yogische ademhalingsoefeningen, wat vitaliseert, maar ook zuivert, zware energie transformeert in lichte energie. Gedurende de les, wordt dit ingezet om in het ervaren, voelen, te komen. Door het effect van deze ademhalingstechnieken hebben we gemakkelijker toegaan tot subtielere lagen van ons zelf. We gebruiken dit als ingang om nog meer in het ervaren van de chakra's te komen. De pranayama's worden gecombineerd met yoga houdingen.
* Klankschalen:
Op zachte wijze, met behulp van klankschalen en helende muziek, komen we weer terug. We nemen mee wat we aan verdieping, ontspanning en inzichten hebben ervaren.

Uitwerking van de lessen:
Vaak geven cursisten aan, dat ze in anders, bewuster, in het dagelijkse leven staan. Anders leren omgaan met emoties, of juist leren je meer te uiten. Dat gaat namelijk meestal stap voor stap. Wel is de ontspannende uitwerking van les direct voelbaar.
De uitwerking wordt ook bepaald in welke mate men er zich voor open stelt.

Praktische informatie:
Kom in gemakkelijke kleding. We liggen tijdens de sessie op comfortabele matrassen. Neem alleen een lichte maaltijd voor de les. Gebruik geen alcohol voorafgaand aan de les.

Duur van de sessie:
We beginnen om 19.00 en de les duurt tot 21.00 uur.Van harte welkom op ons fijne Centrum!
Geef je op via contact!