Chakra Yoga

Centrum Meditatieve Ontspanning


Verbindende Cacao Ceremonie op het Centrum voor Meditatieve- Ontspanning

Wanneer: vrijdag 12 oktober, vrijdag 16 november.
Special: Valentijnsdag donderdag 14 februari 2019

Aanvang: 19.00 uur - 21.30 uur
Contra indicatie: in verband met het overigens gezonde theobromine gehalte in de Cacao deelname aan de sessie niet verstandig bij gebruik antidepressiva. Dit kan ernstige hoofdpijn veroorzaken. Bij hartklachten wordt deelname tevens afgeraden.

Bijdrage: €35
Aanmelden: via contact. Je ontvangt een bevestiging met alle informatie

  Reeds eeuwenlang voeren de Maya's in Guatemala ceremoniën uit met ceremoniële cacao, die ook wel het voedsel der Goden word genoemd. De Cacao wordt gebruikt om ons te herinneren aan onze kosmische oorsprong van ons bestaan. Het kan ons in verbinding brengen met onze gevoelens in ons hart. Het laat de liefdes energie stromen.
Sinds een aantal jaren is wordt deze ceremonie ook in Nederland aangeboden.

Na mij te hebben verdiept in deze ceremonie, heb ik contact gezocht met de Belgische Sjamaan Shadi Henau, die in Guatemala woont, en daar deze ceremoniën geeft met gebruik van de biologische ceremoniële Cacao. Van Shadi betrek ik de Cacao die als drank wordt aangeboden bij de ceremoniën op het Centrum.

 

Shadi Henau


Deze specifieke Cacao drank heeft bijzondere eigenschappen. De Cacao is vrijwel onbewerkt, waardoor allerlei waardevolle stofjes, die helaas niet meer in onze Droste cacao zitten, nog aanwezig zijn.
Zo bevat het een hoge concentratie van het stofje PEA, wat ook wel bekent staat als 'lovedrug'.
En Ananandamide, een stofje wat ons in contact brengt met mooie eigenschappen zoals acceptatie en vriendelijkheid. Het bevat allerlei mineralen, vitaminen en flavonoïden. De tryptophaan ontstresst ons, en theobromine zorgt voor een goede bloed doorstroming.

Als we de inname van ceremoniële Cacao drank ondersteunen door goede begeleiding, mooie begeleide meditaties, mantra zingen/luisteren, klankschalen andere klank instrumenten, alle comfort bij het zitten/liggen, dan kan de intentie van de Cacao, het openen van het hart, werkelijk tot haar recht komen. 

 Oude geneeskundige tradities gaan er vanuit dat een plant een ziel heeft, die de fysieke stoffen, aanwezig in de plant, ondersteunt. Om die ondersteuning te ontvangen moeten we verbinding maken met de ziel van de plant. Waar we ons niet mee verbinden, kan ook niets voor ons doen.
Een bekende kruiden deskundige Melly Uyldert heeft mij in de jaren '70 al geïnspireerd met het onderwerp: De zielen van planten.

In deze afwisselende, warme sessie wordt je uitgenodigd de uitwerking van de Cacao te ervaren. 
We hebben het allemaal nodig: momenten om uit onze bekende patronen te stappen, uit de dagelijkse routine, en ons te verbinden met ons voelen. Door deelname aan deze ceremonie wordt dat veel gemakkelijker en leuker. Probeer het eens uit!

 

Op ons Centrum is alle comfort aanwezig. Je hoeft niets mee te nemen.